Protesto

Bloglarin kapanmasini protesto ediyorum.

Bildigim kadari ile bir iki Arap ulkesi ile

Iran'da boyle bir yasak vardi.

Zengin gecmisleri olmasina ragmen

artik tarihi geri yönde ilerletmekte usta

olan ulkelerde yani.


Ya simdi??

13 comments:

Demet said...

Off söylenecek cok bir sey yok. Inadina okumali, inadina yazmali diyorum. Giris yapilabilecek yöntemler eminim birkac gün icinde cogalir.

Punto said...

Sanırım Diyarbakır'daki bir mahkeme kararı ile bloglara yasak gelmiş. Kapsamı nedir henüz belli değil?.

ayçobanı said...

Kapatmalar, ört bas etmeler, gecistirmeler neyi cözmüs ki tarihte, bugün ise yarasin?
Yok anlayamiyorum ben bu dünyayi!!

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Ben Elif'e de yazdigim gibi kesinlikle Atatürk'e hakaret etmenin sebep oldugunu sanmiyorum, TV'den gazetelerden ona hakaret hergün ediliyor. Ya dinciler ya da (Türk ya da Kürt)fasistlerin iyi kurgulanmis bir oyunudur...

B5 said...

x Demet,
oyle bile olsa neden boyle yollara basvuralim ki? Nelerden bahsediyoruz ki surada??

X Punto,
Tepkinin buyuk olacagini dusunuyorum. Buna benzer kararlar sonucunda Turkiye icin soylenenler bile insanin deli etmeye deger. Haydi onlari bosverelim kendime bile yediremiyorum!

X Aycobani,
Bu kisilere hangi hukuk maddesine gore bizim yayinimizi kesiyorlar? Ben onu anlamis degilim. Kurunun yaninda yas lafini ASLA kabul etmiyorum.

X Alp ve Ege'nin Annesi,
Oyle bile olsa diger kisilerin bununla alakasi ne. Ilgili sahsi cezalandirmis olmuyor ki? Onlari kapatsinlar. Bu kapatma isi zivanadan cikarsa asil o zaman gidis kotu.. Ki o durumda gibi..

Berceste said...

Anlamadığım, ceza almış dernekler bile çarşaf çarşaf yayım yaparken, benim gariban üç satır yazı yazdığım site neden kapatılıyor? Bir de onun üzerine sanki suçlu benmişim gibi kocaman bir yazı! Hani dese ki, Blogger'a erişim engellendi, anlamaya çalışacağım. Ama açıyorsun, ben mi suçluyum, nasıl yani, ne yaptım, kapıma kim gelecek diye kalakalıyorsun!
Çözümsüzlüğün çözümü bu mudur?

Anonymous said...

yaaaa iste böyle oluyor, korkmayin ya okadar da degil, abartmayin, okadar da olmayiz diyorlar hala! öyle bir oluruz ki! yavas yavas, sindire sindire! secimlere yakin, bir yazi yazmistim da, böyle bir yorum almistim, dur bakalim daha neler görecegiz! trajikomik!

B5 said...

X Berceste,
Ekmekci Kiz demisti birkac gun sonra konunun unutulmasi ile ilgili. Bunu bence de unutmamaliyiz. Neden bu agi tekrar kurmak zorunda kaliyoruz anlamiyorum. Kimi kekinden bahseder, kimi gezilerinden, kimi orgusunden. Ne sucu var dedigin gibi... : (

X Rahsan,
Sen haberleri daha iyi takip edebiliyorsun sanirim. Icimden daha cok okumak, yorum birakmak geliyor herkese...

Anonymous said...

Okudugum bir makalede benzer yasaklarin birkac guney amerika ulkesinde de oldugunu yaziyordu. Zamaninda internet yokken kitap yasaklayan devletin evinde kuvette kitap yakan vatandaslariyiz biz..eskiden kitap simdi internet sayfalari :(

Anonymous said...

sevgili b5, ayni seyleri ben de düsünüyorum ama maalesef bana gelen yorumlari okusam da yayinlayamiyorum! kopyalayip, posta yapistiricam olmazsa!

B5 said...

xZeynos,
Dusunmek bile istemiyorum o isleri. Onca problem dururken onlari halletmek yerine nelerle ugrasiliyor.

xRahsan,
Sana email gonderdim!

Anonymous said...

UAE de Bloglar hicbir zaman yasaklanmadi burda ama skype yasak ee ne de olsa bedava konusma hatti, telecom kapatmis durumda ama yine insanlar baska sistemler yukleyerek konusuyor (benim gibi)..

Insan fikirini aciklama ve dile getirenler icin yasak getirenlere karsiyim.. en guzel orneklerini kendi memleketimizde goruyoruz zaten.. bazi gazetecilerin kartlarini bile yenilemiyorlar hukumet adina konustuklari icin..eee en yakin arkadasi ki italya..:)bunun adi diktatorluk degilse nedir?

B5 said...

Dedigim gibi Arap, Pers ve bir iki ülke daha var listede.
Üzücü oldugunu kabul ediyorum. Ugrasacak cok daha ciddi problemler var.
Italya'da da kapatalim havalari var ya, bakalim...